Applikationsspecialist inom strålterapi av cancer

Tjänsten

Vill du bidra till en mer patientsäker, effektivare och modernare strålterapi?

ScandiDos erbjuder dig som ingenjör alternativt sjukhusfysiker en mångfasetterad roll som applikationsspecialist. I rollen har du möjlighet att göra skillnad inom modern strålterapi samt hjälpa nya produkter att nå ut på marknaden. Applikationsspecialisten ingår i supportgruppen som idag och består av 7 kollegor som har nära samarbete med utvecklingsteamet, säljavdelningen och ScandiDos kunder.  

Arbetsuppgifter
I rollen arbetar du direkt mot internationella kunder både vid installation av nya system och vid service och support av installerade system. Som applikationsspecialist har du ansvar för att utbilda distributörer, utbilda kunder i användning, demonstrera nya produkter, testa nya systemuppdateringar samt utföra problemlösning tillsammans med kund.

För rollen reser du cirka en vecka per månad, till stor del internationellt.

Kvalifikationer
Relevant universitetsutbildning eller gedigen erfarenhet inom strålterapiområdet - kliniskt eller industriellt. Du kanske arbetar som ingenjör eller sjukhusfysiker med  erfarenhet av medicinteknik inom strålterapi. Erfarenhet inom elektronik är starkt meriterande. Har du varit i kontakt med dosplanering och patientmätningar är det också en fördel.

Vi söker dig som är självgående och snabbt kan sätta dig in i hur ScandiDos produkter fungerar i olika kundapplikationer. Du trivs med problemlösning och tycker om att utbilda andra. I rollen har du många kontaktytor mot bl.a. kunder, kollegor och distributörer vilket förutsätter att du är service minded samt innehar en god samarbets- och kommunikationsförmåga. För att lyckas i rollen är du ansvarstagande, strukturerad samt innehar en god slutledningsförmåga. Du uttrycker dig lätt och tydligt på engelska och svenska, både i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Organisationsbeskrivning
ScandiDos är ett bolag noterat på First North, Nasdaq OMX börsen. Bolaget är verksamma internationellt inom medicinsk teknik, kvalitetssäkring av strålterapi av cancer. Produkter säljs via eget dotterbolag i Nordamerika och Frankrike, direkt i Norden samt via distributörer i resten av världen. ScandiDos har idag 32 anställda varav 24 i Sverige som arbetar med utveckling, marknadsföring, sälj, inköp, produktion, support samt administration.

Då vi nyligen släppt ett flertal nya produkter med stort förväntat intresse på marknaden har vi nu behov av att stärka organisationen.

Om tjänsten
I denna rekrytering samarbetar ScandiDos med Randstad. För frågor, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Summer Lovlinger, 0733-15 48 38. Urval och intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

Sök tjänsten via https://www.randstad.se/arbetssokande/jobb/life-science/ senast 2019-11-05.

Uppdragsgivare: ScandiDos
Ort: Uppsala
Omfattning: Heltid, tjänsten övergår till en tillsvidareanställning efter 6 månaders provanställning.
Sista ansökningsdag: 2019-11-05

Rekryteringsprocessen

1. Ansvarig rekryterare gör ett första urval.
2. Anses du kvalificerad för tjänsten blir du initialt kontaktad via telefon för en kortare telefonintervju.
3. Efter telefonintervjun finns möjlighet att kallas in för intervju med ansvarig rekryterare på plats hos Randstad. Du kommer inför intervjumötet utföra ett personlighets- och problemlösningstest. Testen syftar till att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt ge kandidaterna en mer rättvis bedömning.
4. Efter ovanstående moment finns möjligheten att i nästa steg bli kallad till intervju med ScandiDos.