QA/RA-manager

Arbetsbeskrivning
Vill du bidra till patienters välbefinnande genom effektivare och modern strålningsterapi? ScandiDos erbjuder dig med en bakgrund inom Quality Assurance och Regualtory affairs en intressant och mångfasetterad tjänst. Vi söker nu en QA/RA-manager där du har möjlighet att göra skillnad inom modern strålningsterapi samt hjälpa nya produkter att nå ut på marknaden.

Ansvarsområde
Du har det övergripande ansvaret för utveckling, implementering, underhåll samt uppföljning av relevanta delar och processer i företagets kvalitetsledningssystem för att säkerställa att myndigheters ( FDA och CFDA) rådande regulatoriska krav och direktiv avseende medicinteknisk utrustning.

I rollen säkerställer du arkivering av all relevant kvalitetsdokumentation och du registerar, utreder och svarar på inkommande reklamationer. Du säkerställer frisläppning av företagets produkter, bedömer och rapporterar avvikelser ("Serious Adverse Event"), tar fram korrigerande och förebyggande åtgärder (CAPA) samt administrerar CC-ärenden där du godkänner start och genomförande av ändringar. Vidare har du en kvalitetssäkrande funktion gentemot företagets leverantörer, du ansvarar för internrevisioner på företaget och du utvärderar och upprättar kvalitetsavtal med kontraktstillverkare.
kvalifikationer.

Vi söker dig som har en högskole- eller universitetsexamen inom relevant område med en gedigen erfarenhet av kvalitetssäkring inom Medical Device. Du är väl förtrogen med standard för kvalitetsledning enligt ISO 13485. Du har praktisk erfarenhet av arbete med kvalitetsledningssystem och vi ser gärna att du även har erfarenhet av interna revisioner och riskhantering på området. Du är väl insatt i FDA regelsystem och meriterande om du även har kunskap av Kinas motsvarighet - CFDA. 

Det är en fördel för rollen om du har erfarenhet av arbete inom produktutveckling vilket medfört en stor förståelse och intresse för produktkvalitet.

Som Chef för QA & Regulatory Affairs har du en central roll där du arbetar nära utvecklingsteamet och produktionsansvarige på företaget, samtidigt som du interagerar externt medleverantörer, distributörer och myndigheter. Detta förutsätter att du har lätt för att skapa nätverk på och utanför din arbetsplats samt innehar god samarbets- och kommunikationsförmåga. 

Du uttrycker dig lätt och tydligt på engelska, både i tal och skrift, och vi ser gärna att du har arbetat med kvalitetssäkring i en internationell miljö. Du stimuleras av utmaningar och ansvar och är inte rädd för att ta beslut i strävan att förbättra, utveckla och effektivisera verksamheten. 

Du bör vara intresserad av att arbeta i en mindre organisation med prestigelös atmosfär där beslutsvägarna är korta och där man förväntas vara flexibel i sin roll för att kunna hjälpa till där behov finns. Tjänsten kräver att du är strategisk och lösningsorienterad samt att du påvisar ett stort engagemang för företaget och arbetsuppgifterna.

För att lyckas i rollen behöver du också vara initiativtagande, självgående och kunna driva saker i mål inom givna tidsramar på ett kvalitetssäkert och effektivt sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Ansökan
Uppdragsgivare: ScandiDos
Ort: Uppsala
Omfattning: Heltid, 6 månaders provanställning tillämpas.
Sista ansökningsdag: 15 mars 2020, urval och intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.
För information: I denna rekrytering samarbetar ScandiDos med Randstad Life Sciences. För frågor, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Summer Lovlinger, 073-315 48 38. Sök tjänsten via www.dfind.se/science-engineering senast 15 mars 2020.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Om ScandiDos AB
ScandiDos är ett snabbväxande internationellt företag inom medicinsk teknik; kvalitetssäkring av strålterapi av cancer. Vi säljer våra produkter via eget dotterbolag i Nordamerika och i Frankrike, direkt i Norden samt via distributörer i resten av världen. ScandiDos har idag 33 anställda varav 23 i Uppsala som arbetar med utveckling, marknadsföring, sälj, inköp, produktion, support samt administration. ScandiDos huvudkontor ligger i Uppsala Science Park.